Krem z białych szparagów z chipsami z boczku

Krem z białych szparagów z chipsami z boczku

Autor: Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Odłamać zdrewniałe końce od szparagów i obrać je ze skórki, a następnie wypłukać.

Krok 2
Wrzucić szparagi na roztopione w rondelku masło i podsmażyć je przez chwilę. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut.

Krok 3
Za pomocą blendera zmiksować zupę na gładki krem.

Krok 4
Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną i ciągle mieszając dodać do zupy. Dodać również przyprawy.

Wskazówki

Podawać zupę z chipsami z boczku.

Składniki:

  • ½ kg szparagów białych
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 3 szkl. wody
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1-2 łyżki mąki
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa mielona
  • Sól
  • Cukier
  • 20 dag boczku wędzonego