Krem z buraków z serem feta

Krem z buraków z serem feta

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Buraki i ziemniaka obrać oraz pokroić w kostkę.

Krok 2
Marchewki i pietruszkę pokroić w plasterki.

Krok 3
Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.

Krok 4
Następnie dodać pokrojone warzywa. Zalać wszystko rosołem, dodać liście laurowe. Gotować około 30-35 minut. Przyprawić pieprzem i solą.

Krok 5
Zmiksować zupę na gładki krem.

Wskazówki

Podawać z pokrojonym w kostkę serem feta.

Składniki:

  • 60 dag buraków czerwonych
  • 1 ziemniak
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 l rosołu
  • 1 opak. sera fety
  • 2 liście laurowe
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny