Danie: Obiad,
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Ze śmietanką
Krok 1
Makaron gotujemy wg informacji na opakowaniu, al dente. Boczek kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy.
Krok 2
Boczek podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż będzie zrumieniony.
Krok 3
Jajka, śmietankę Łaciatą, natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy roztrzepujemy trzepaczką. Dodajemy parmezan i mieszamy.
Krok 4
Następnie do boczku dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Dodajemy masę jajeczną i mieszamy dokładnie. Podgrzewamy wszystko na patelni chwilę, tak aby sos zgęstniał ale jajka się nie ścięły. Gotowe spaghetti posypujemy natką pietruszki i podajemy.