Krewetki w tempurze

Krewetki w tempurze

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Skorupiaki,

Przygotowanie

Krok 1
Krewetki rozmrażamy, myjemy i oczyszczamy.

Krok 2
Przygotowujemy tempurę - mieszamy mąkę z wodą gazowaną, solą i pieprzem. Ciasto powinno być gęste i kleiste.

Krok 3
Krewetki zanurzamy w tempurze i smażmy na głebokim, rozgrzanym oleju przez około 4 minuty. .

Krok 4
Podajemy z sosem słodko-kwaśnym

Składniki:

  • 6 krewetek tygrysich
  • 500 ml oleju do smażenia
  • ¼ szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • Sól
  • Pieprz