Kruche ciasteczka z sezamem

Kruche ciasteczka z sezamem

Autor: kuchenny świat

Danie: Podwieczorek,

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Składniki na ciasteczka przekładamy na stolnice i zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta robimy małe kuleczki. Zrobione kulki spłaszczamy i układamy w odstępach na teflonowej blaszce (zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia). Każde ciastko smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni c przez około 10 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek.

składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 gram masła Łaciata
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki sezamu do posypania ciasteczek