Kryształek

Kryształek

Autor: Anna Podsiadło

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Śmietanę ubić a potem dodać cukier puder i waniliowy i jeszcze chwilę razem mieszać.Dodac żelatynę i wymieszać a potem dodać pokrojone galaretki,wymieszać .Blachę wyłożyć herbatnikami i na to nalozyc gotową masę ,wstawić do lodówki

Masa serowa

  • Przepis na Kryształka:,
  • 4 galaretki w różnych kolorach każdą rozpuścić w jednej szklance wody, jak stężeje to pokroić w kostkę,
  • 3 śmietany kremówki Łaciata 30 procent *małe kubki
  • Pół szklanki mleka Łaciata,
  • Pół szklanki cukru pudru,
  • 5 łyżeczek żelatyny,
  • Cukier waniliowy