Potrawa aromatyczna, lekko pikantna. Wybornie smakuje na gorąco z ziemniakami lub makaronem. Polecana na domowy, rodzinny posiłek.
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Ze śmietanką
Krok 1
Kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu. Dodajemy pokrojonego kurczaka. Podsmażamy do zarumienienia się mięsa.
Krok 2
Do mięsa dodajemy paprykę, mieszamy i razem podsmażamy przez 5 minut.
Krok 3
Pomidory kroimy w cząstki, podduszamy w osobnym rondelku. Dodajemy do mięsa razem z kminkiem i rosołem. Dusimy ok. 30 minut.
Krok 4
Mąką zmieszaną ze śmietanką Łaciatą polewamy mięso. Gotujemy, dopóki sos nie zgęstnieje.
Jeżeli nie przepadasz za ostrymi potrawami, wystarczy wymienić ostrą paprykę na słodką.