Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Krok 1
Bakłażana pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli, po kwadransie opłukać i osuszyć.
Krok 2
Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę.
Krok 3
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w półkrążki.
Krok 4
Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać kiełbasę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, dodać paprykę i cukinię, przykryć i dusić przez kilka minut.
Krok 5
Bakłażana podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory bez skórki, poddusić. Połączyć z miękkimi warzywami i koncentratem pomidorowym, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.