Lemoniada arbuzowa z limonką

Lemoniada arbuzowa z limonką

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Napoje,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
W małym garnku doprowadzić wodę do wrzenia, dodać cukier, gotować mieszając przez 4 minuty, aż składniki połączą się w gęsty syrop. Przestudzić.

Krok 2
Wydrążyć miąższ z arbuza, pozbyć się pestek, przełożyć do blendera i zmiksować.

Krok 3
Imbir zetrzeć na drobnej tarce i dodać sok z imbiru do arbuza.

Krok 4
Natępnie dodać sok z limonki.

Krok 5
Wymieszać, przelać przez sitko do dzbanka i schłodzić.

Wskazówki

Przechowywać w lodówce.

Składniki:

  • 1 duży arbuz
  • 2 limonki
  • ¼ szklanki wody
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ łyżeczki startego imbiru