Lemoniada z wodą kokosową

Lemoniada z wodą kokosową

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Kokos rozcinamy od góry i wylewamy z niego wodę kokosową. Mango i melona obieramy, kroimy w kostkę.

Krok 2
Do wysokiego naczynia wrzucamy kostki lodu - blendujemy, następnie wlewamy wodę z kokosa. Dodajemy połowę przygotowanych owoców i wyciśnięty sok z limonek oraz grejpfrutów. Wlewamy syrop z agawy i całość miksujemy.

Krok 3
Lemoniadę rozlewamy do szklanek. Dekorujemy kawałkami mango i melona oraz listkami świeżej mięty.

składniki

  • młody kokos – 1 szt.
  • limonka – 2 szt.
  • grejpfrut czerwony – 2 szt.
  • syrop z agawy – 3 łyżki
  • mango – 1 szt.
  • melon – 0,5 szt.
  • lód w kostkach
  • świeża mięta