Lody jagodowe z owoców w syropie

Lody jagodowe z owoców w syropie

Autor: najlepszewkuchni.pl

Doskonały przepis na letnie lody, które można przyrządzić z owoców w syropie.

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Owoce przerzucamy na sito i przecieramy, odrzucając skórki.

Krok 2
Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleczko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą, maślaną masę.

Krok 3
Do śmietankowej masy dodajemy przetarte owoce i sok, ubijamy do połączenia.

Krok 4
Gotową masę przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na przynajmniej 12 godzin. 10 minut przed podaniem wyjmujemy deser z lodówki.

Wskazówki

Lody możemy podać udekorowane listkami młodej mięty.

Składniki:

  • − 400 g śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 300 g mleczka skondensowanego słodzonego
  • − 450 g jagód w syropie (waga owoców i syropu razem)