Jeśli sezon grillowy w pełni, a Ty masz już dość ciągle tych samych potraw? Koniecznie wypróbuj przepis na łopatkę wieprzową z grilla! Mięso jest pyszne i aromatyczne. Potrzebuje czasu na marynowanie, ale smak to wynagradza.
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja,
Bez laktozy
Krok 1
Łopatkę kroimy na cienkie plastry i rozbijamy tłuczkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę. Rozmaryn dzielimy na mniejsze części.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty łączymy (pieprz delikatnie rozcieramy wcześniej w moździerzu) i nacieramy płaty mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 3
Następnego dnia, na 2 godziny przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki.
Krok 4
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.
Smacznego!