Makaron a'la bolognese

Makaron a'la bolognese

Autor: Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Wstawić wodę na makaron - ugotować go al dente w osolonej wodzie.

Krok 2
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić ją.

Krok 3
Dodać pomidory z puszki. Przyprawić dużą ilością bazylii i oregano, a także pieprzem i solą. Dusić około 10 minut.

Krok 4
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i przesmażyć jeszcze przez chwilę.

Krok 5
Gotowe danie posypać startym parmezanem.

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Parmezan
  • Bazylia
  • Oregano
  • Sól
  • Czarny pieprz mielony