Mielone w bekonie

Mielone w bekonie

Autor: najlepszewkuchni.pl

Ciekawa alternatywa dla standardowych kotletów mielonych. Ładnie się prezentuje i wybornie smakuje. Zamiast panierki z bułki tartej mamy tu chrupiącą skórkę z boczku. Rewelacja!

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Przygotowanie

Krok 1
Mięso mielone mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formujemy podłużne kotleciki, które następnie szczelnie owijamy w plasterki boczku.


Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż do momentu, kiedy boczek wyraźnie się zarumieni.

Krok 3
Podajemy np. z sosem czosnkowym.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 300 g boczku w plasterkach
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oleju do smażenia