Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać pokrojony por, podsmażyć, ostudzić.
Krok 2
Liście niedźwiedziego czosnku umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 3
Mięso umyć, osuszyć, przemielić w maszynce, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, por, posiekany niedźwiedzi czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Krok 4
Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.