Kotlety mielone są zawsze mile widziane na naszych stołach, a te drobiowe są wyjątkowo delikatne. Mieszanka mięs drobiowych dodaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Polecane na gorąco z ziemniakami lub frytkami, albo na zimno z bułką.
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Mięso drobiowe mielimy w maszynce i dokładnie ze sobą mieszamy.
Krok 2
Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Mielimy w maszynce razem z pokrojoną na ćwiartki cebulą i czosnkiem. Dodajemy do mięsa.
Krok 3
Dodajemy jajka. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy ze sobą tak, aby nie było grudek.
Krok 4
Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami lub frytkami albo z pieczywem.