Muffiny makaronowe z rybą

Muffiny makaronowe z rybą

Autor: Danuta Piecyk

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Muffiny
Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, odstawić na godzinę. Następnie rybę usmażyć na tłuszczu, ostudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki.

Masa jajeczna
Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać masą jajeczną. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C, przez ok. 30 minut. Podawać z keczupem.

Muffiny:

  • 20 dag makaronu spaghetti
  • 80 g sera gouda -
  • 140 g papryka kolorowa marynowana
  • 0,5 pęczka natki pietruszki lub szczypiorek
  • 200 g filetu ryby białej
  • Tłuszcz
  • Przyprawa do ryb
  • Sól i pieprz
  • Sok z cytryny

Masa jajeczna:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietanki Łaciata 18 %
  • Sól i pieprz