Omlet fitness

Omlet fitness

Autor: Monika Chyczewska

Danie: Śniadanie,

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło.

Krok 2
Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać. Wsypać musli i zamieszać.

Krok 3
Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć pokrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.

Krok 4
Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować twarogiem i położyć banana.

Składniki:

  • - 3-4 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki, papaja, ananas),
  • - 1 łyżki posiekanych migdałów,
  • - 1 żółtko,
  • - 4 białka z jajek,
  • - 3 łyżki mleka Łaciate,
  • - oliwa z oliwek,
  • - twaróg chudy Mazurski Smak,
  • - banan