Opiekany sandwich z serem i szynką

Opiekany sandwich z serem i szynką

Autor: najlepszewkuchni.pl

To pomysł na ciepłą kanapkę. Rozpuszczony i ciągnący się ser z dodatkiem szynki, to idealny pomysł na sycące śniadanie. Przepis jest szybki i prosty w wykonaniu.

Danie: Śniadanie,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Na 4 kromki układamy plastry szynki i sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami.

Krok 2
Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej sandwiche. Opiekamy z każdej ze stron, aż ser się rozpuści. Podajemy.

Wskazówki

Na patelnię możemy dodać odrobinę masła i na nim opiekać tosty.

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4-8 plastrów sera żółtego
  • 4-8 plastrów szynki