Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy,
Wegetariańskie
Krok 1
Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia. Masło z cukrem, cukrem waniliowym i miodem utrzeć na puszystą masę.
Krok 2
Następnie do masła dodać mąkę z płatkami owsianymi, jajko i zmiksować. Wsypać posiekaną czekoladę, orzechy i skórkę pomarańczową.
Krok 3
Wszystkie składniki razem wymieszać szpatułką i szybko zagnieść ciasto.
Krok 4
Formować ciasteczka wielkości włoskiego orzecha, układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku około 15-17 minut.