Pasta jajeczna z bazylią

Pasta jajeczna z bazylią

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.

Krok 2
Ostudzone jajka zmiksuj. Dodaj majonez, jogurt, pesto i pokrojone suszone pomidory. Dopraw do smaku pieprzem.

Krok 3
Gotową pastę przełóż do słoiczka i spożyj w ciągu kilku dni. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 1 łyżeczka pesto z bazylii
  • 3 suszone pomidory
  • 1 szczypta świeżo mielonego pieprzu