Pasta mięsna z ogórkiem i czerwoną cebulką

Pasta mięsna z ogórkiem i czerwoną cebulką

Autor: najlepszewkuchni.pl

Domowej roboty pasty są zawsze zdrowsze ponieważ mamy kontrolę nad jakością użytych do ich przygotowania składników. Stanowią też ciekawe urozmaicenie codziennej diety. Z pewnością zasmakują nawet największym niejadkom.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Upieczone zimne mięso, obraną czerwoną cebulę, kiszonego ogórka i natkę pietruszki, siekamy jak najdrobniej.

Krok 2
Pokrojone składniki przekładamy do głębszej miseczki, dodajemy majonez, śmietankę Łaciatą, pieprz i słodką paprykę w proszku, doprawiamy solą do smaku i mieszamy dokładnie ze sobą.

Krok 3
Mięsną pastą smarujemy kanapki, dekorujemy resztą poszatkowanej cebulki i natki pietruszki. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

Składniki

  • 250 g upieczonego mięsa wieprzowego
  • czerwona cebulka
  • 1-2 ogórki kiszone
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • ¼ łyżeczki świeżo poszatkowanej natki pietruszki
  • kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • olej