Pasta z makreli z chrzanem

Pasta z makreli z chrzanem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem chrzanu, idealna na śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu.

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Mięso wędzonej makreli rozdrobnij palcami i wyjmij ości. Por posiekaj drobniutko (kilka krążków pora zostaw do dekoracji).

Krok 2
Serek homogenizowany utrzyj z chrzanem, śmietanką, porem i makrelą. Dopraw do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem.

Krok 3
Gotową pastę nałóż na grzanki z białej bagietki. Każdą z nich udekoruj krążkami pora. Smacznego!

Wskazówki

Pastę można podać również na kanapkach z pełnoziarnistej mąki i na innym pieczywie.

Składniki

  • 200 g wędzonej makreli
  • 100 g serka homogenizowanego Rolmlecz naturalnego
  • 5 cm pora
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki śmietanki UHT Łaciata 30%
  • sok z cytryny
  • grzanki z bagietki
  • sól
  • pieprz