Danie: Kolacja, Obiad,
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Krok 2
Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść.
Krok 3
Natrzyj piersi kurczaka oliwą, a następnie posyp solą i przyprawą Creole z obu stron. Umieść kurczaka w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Piecz przez 10 minut, przewróć i piecz przez kolejne 15 minut, aż kurczak przestanie być różowy w środku, a soki będą klarowne. 5 min przed wyjęciem kurczaka posyp go tartym serem Jantar. Termometr do mięsa powinien pokazywać co najmniej 74°C.
Krok 5
Przełóż kurczaka na talerz.
Krok 6
Wlej bulion drobiowy do brytfanny i zeskrob brązowe resztki z dna szpatułką. Polej kurczaka sosem z brytfanny przed podaniem. Smacznego!