Danie: Obiad,
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, ostudzić.
Krok 3
Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety.
Krok 4
Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, na wolnym ogniu, aby nie był w środku surowy.