Danie: Podwieczorek,
Osób: 7
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Wegetariańskie
Krok 1
Miód włożyć do rondla, wsypać cukier, cukier waniliowy, podgrzać, dodać masło, rozpuścić ( nie zagotować).
Krok 2
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników, dodać przestudzony miód, jajko, wymieszać.
Krok 3
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części ciasta dodać kakao, wymieszać i zagnieść, drugą część pozostawić jasną.
Krok 4
Z obu ciast toczyć cienkie wałeczki, zawijać i zlepiać w krążki.
Krok 5
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C około 12-15 minut.