Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

Autor: Ania321

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć ostrym nożem tak, by utworzyły się kieszonki.

Krok 2
Szpinak oczyścić i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć 1-2 minuty.

Krok 3
Faszerować mięso szpinakiem oraz ogórkami i serem pokrojonymi w grube paski. Spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął. Z wierzchu natrzeć roladki pieprzem i solą.

Krok 4
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Następnie przykryć i dusić jeszcze przez około 10 minut.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 garść szpinaku świeżego
  • 2 grube plastry sera żółtego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia