Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir. Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki. Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać. Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować.
Krok 2
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir.
Krok 3
Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki.
Krok 4
Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw.
Krok 5
Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 6
Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.