Placuszki bananowe z owocami sezonowymi

Placuszki bananowe z owocami sezonowymi

Autor: mama.nat.alka

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Pokrój w plasterki banana, następnie zgnieć je widelcem. Dodaj serek i mąkę i dobrze wymieszaj.

Krok 2
Na dobrze rozgrzanej, suchej patelni łyżka uformuj małe placuszki i smaż po dwóch stronach aż się zarumienią.

Krok 3
Usmażone placuszki połóż na talerz, udekoruj sezonowymi owocami.

Składniki:

  • 1 dojrzały banan,
  • 1 łyżka naturalnego serka puszystego Łaciaty,
  • 1 łyżka mąki pszennej