Pomidorówka z warzywami i kurczakiem to bardzo apetyczne danie, które dzięki zawartości warzyw i kawałków świeżego kurczaka jest nie tylko smaczne, ale również sycące.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Paprykę kroimy w cienkie, krótkie paseczki, marchewki obieramy i kroimy w paski, cebulę i czosnek drobno siekamy. Następnie całość podsmażamy na oleju, przekładamy do garnka i zalewamy bulionem.
Krok 2
Gdy bulion się zagotuje, wówczas wrzucamy do niego pomidory i przyprawy. Gotujemy przez kilka minut pod przykryciem. W tym czasie pokrojone w kostkę lub w paski mięso smażymy na patelni na złoty kolor.
Krok 3
Usmażone mięso dodajemy do zupy i całość gotujemy przez kilka minut. Dodajemy również przecier pomidorowy.
Krok 4
Zupę pomidorową dekorujemy listkami natki pietruszki.