Prażone migdały

Prażone migdały

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy,

Przygotowanie

Krok 1
Rozgrzewamy patelnię. Następnie wlewamy na nią wodę i dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz cynamon. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2
Dodajemy na patelnię migdały i gotujemy, cały czas mieszając. Podgrzewamy tak długo, aż cukier zacznie się rozpuszczać i tworzyć nitki.

Krok 3
Blachę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy migdały. Rozdzielamy je od siebie, aby się nie posklejały. Odstawiamy do wystygnięcia. 



Składniki

  • 200 g całych, nieobranych migdałów
  • 50 ml wody
  • 50 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • masło do smarowania