Danie: Obiad,
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Cebulę pokroić w ćwierćplasterki i dodać do pieczarek.
Krok 3
Wymieszać oliwę z octem balsamicznym i sokiem wyciśniętym z połówki pomarańczy. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz.
Krok 4
Połowę sosu wlać do pieczarek, wymieszać.
Krok 5
Pstrąga łososiowy umyć i osuszyć ręcznikiem łososiowym. Przekroić na cztery kawałki. Każdy z nich owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej i ułożyć na pieczarkach. Skropić rybę resztą sosu.
Krok 6
Wstawić danie do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec na dolnej półce przez 20 minut z termoobiegiem.