Pyszne i sycące pulpety, które duszone są z warzywami i oliwkami w sosie pomidorowym. To danie z pewnością zasmakuje wszystkim. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, ryż lub kaszę i pełnowartościowy obiad gotowy!
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Bez laktozy
Krok 1
Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, a cebulę w piórka.
Krok 2
Czosnek drobno posiekać. W misce połączyć mięso mielone, czosnek, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować pulpety, a następnie każdy obtoczyć w mące pszennej.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć pulpety. Przełożyć je do garnka.
Krok 4
Na tą samą patelnię wrzucić cukinię, paprykę i cebulę. Posolić. Smażyć razem 5 minut. Następnie przełożyć na pulpety w garnku. Dodać oliwki.
Krok 5
Do garnka wlać bulion i pomidory. Postawić na palniku i zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić razem około 40 minut.
Krok 6
Serwować posypane listkami bazylii.