Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Krok 1
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, połączyć z ciepłym mlekiem, wsypać 2-3 łyżki mąki, zamieszać, przykryć i pozostawić na 15 minut w ciepłym miejscu.
Krok 2
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki, posypać cukrem z wanilią.
Krok 3
Maliny opłukać i osuszyć.
Krok 4
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać jogurt, pozostałą mąkę, sól i żółtko, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Krok 5
Następnie wsypać maliny i rabarbar, delikatnie zamieszać.
Krok 6
Na rozgrzany olej łyżką układać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać oprószone cukrem pudrem.