Danie: Obiad,
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja,
Krok 1
Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.
Krok 2
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki. Na nich włożyć porcję nadzienia i zwinąć w roladki. Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.