Roladki z oliwkami i serem

Roladki z oliwkami i serem

Autor: Niezapominajka

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Umyte mięso osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2
Ułożyć plasterki szynki lub wędzonego boczku i żółtego sera.

Krok 3
Suszone pomidory i oliwki osączyć z oliwy, ułożyć na przygotowanym mięsie.

Krok 4
Mięso z dodatkami delikatnie zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.

Krok 5
Przygotowane roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.

Krok 6
Rumiane osączyć na papierowym ręczniku.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2-4 plasterki szynki wędzonej lub chudego boczku
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 10-12 oliwek z papryką
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia