Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Do miseczki wlać ketchup, dodać zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać.

Krok 2
Rozwinąć ciasto francuskie, pokroić na paski i każdy z nich posmarować ketchupem.

Krok 3
Na każdym pasku ułożyć szynkę parmeńską oraz ser żółty pokrojony w cienkie plasterki.

Krok 4
Na serze ułożyć oliwki pokrojone w plasterki.

Krok 5
Zwijać ciasto w różyczki. Włożyć gotowe różyczki do silikonowych foremek na muffinki.

Krok 6
Posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem.

Krok 7
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180°C.

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 150 g sera żółtego
  • 1 garść oliwek
  • 1 jajko do posmarowania