Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Krok 1
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć na oleju.
Krok 3
Dodać do podsmażonej cebuli, warzywa i przyprawy, dusić 2 minuty.
Krok 4
Następnie wlać wodę i dusić jeszcze kilka minut.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy dodać na końcu, razem poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą pieprzem i przyprawą do ryb, obtaczać w mące, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 7
Układać ryby w salaterce warstwami, ryby i warzywa na przemian.