Sałatka

Sałatka

Autor: Kasia Fifi

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Z kalafiora wycinamy końcówki, sparzamy wrzątkiem. Resztę składników kroimy w kawałki wielkości równej odciętym kwiatom kalafiora, por w półksiężyce. Śmietanę mieszamy z majonezem, solą, pieprzem i koperkiem. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, zajadamy :)

Wskazówki

Idealna sama ze soba jak i do dań z grilla, można pominąc wędlinę, będzie wege :)

Sałatka

  • 6 cząstek kalafiora,
  • 100g wędliny,
  • biała część pora,
  • 1/3 puszki ananasa,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki majonezu,
  • pół pęczka koperku,
  • sól, pieprz