Sałatka caprese z brzoskwinią i mozzarellą

Sałatka caprese z brzoskwinią i mozzarellą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Sałatka caprese nie musi być sałatką złożoną z plasterków pomidorów i mozzarelli, dlatego postanowiliśmy przedstawić ją w nowej odsłonie, a mianowicie z brzoskwinią i mozzarellą, na szpinaku z odrobiną drobno posiekanej świeżej mięty.

Danie: Kolacja,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Fit

Bez glutenu

Przygotowanie

Krok 1
Szpinak wyjmujemy z opakowania i wsypujemy go bezpośrednio do miski. Szpinak kupiony w paczce jest już umyty i gotowy do podania.

Krok 2
Teraz przekrawamy brzoskwinie na pół i wydłubujemy z nich pestki, kroimy na cieniutkie części. Mozzarellę kroimy w średniej grubości plastry.

Krok 3
Ostatnim krokiem będzie bardzo drobne posiekanie świeżych listków mięty i bazylii, a następnie dodanie ich do pozostałych składników. Sałatki nie wcale nie musimy podawać w sposób typowy dla sałatki caprese, wystarczy zmieszać ze sobą składniki i gotowe.

Składniki:

  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 4 brzoskwinie
  • - 150g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • - kilka listków świeżej mięty i bazylii