Sałatka z awokado i migdałami na rukoli

Sałatka z awokado i migdałami na rukoli

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszna i bardzo zdrowa sałatka z awokado. Migdały dodadzą jej oryginalności i smaku. Przepis przygotujesz w kilka minut i zachwycisz nim domowników.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Awokado myjemy, przekrawamy na pół i wbijamy w miąższ łyżkę w taki sposób, aby znalazła się pod pestką, wtedy delikatnie ją podważamy i wyciągamy. Awokado kroimy w plasterki lub kostkę. Rukolę myjemy i suszymy. Następnie wkładamy ją do misek.

Krok 2
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią migdały, chwilę je prażymy.

Krok 3
Kiedy migdały są już gotowe, przekładamy je do misek z rukolą i dodajemy awokado. Całość polewamy po wierzchu 3 łyżkami miodu i delikatnie mieszamy, aby miód zmieszał się ze wszystkimi składnikami.

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
  • 2 dojrzałe awokado
  • 15 migdałów
  • 3 łyżki miodu