Pyszna i bardzo zdrowa sałatka z awokado. Migdały dodadzą jej oryginalności i smaku. Przepis przygotujesz w kilka minut i zachwycisz nim domowników.
Danie: Kolacja, Sałatki,
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy,
Wegetariańskie
Fit
Krok 1
Awokado myjemy, przekrawamy na pół i wbijamy w miąższ łyżkę w taki sposób, aby znalazła się pod pestką, wtedy delikatnie ją podważamy i wyciągamy. Awokado kroimy w plasterki lub kostkę. Rukolę myjemy i suszymy. Następnie wkładamy ją do misek.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią migdały, chwilę je prażymy.
Krok 3
Kiedy migdały są już gotowe, przekładamy je do misek z rukolą i dodajemy awokado. Całość polewamy po wierzchu 3 łyżkami miodu i delikatnie mieszamy, aby miód zmieszał się ze wszystkimi składnikami.