Sałatka z fasolą i pieczarkami

Sałatka z fasolą i pieczarkami

Autor: Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Kukurydzę i ugotowaną fasolę osączyć z zalewy.

Krok 2
Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Krok 3
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.

Krok 4
Osączone z zalewy pieczarki posiekać w plasterki.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jogurtem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Składniki:

  • 1/2 szkl. ugotowanej fasoli adzuki
  • 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. marynowanych pieczarek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Pieprz
  • Sól