Sałatka z fasolą, serem i wędliną

Sałatka z fasolą, serem i wędliną

Autor: Śnieżynka

Danie: Sałatki,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.

Krok 2
Ugotowaną fasolę osączyć, ostudzić.

Krok 3
Jajka, ziemniaki, wędlinę i kiszone ogórki pokroić w kostkę.

Krok 4
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Składniki:

  • ⅔ szkl. ugotowanej fasolki białej
  • 2 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 3-4 dag wędliny z szynkowara
  • 3-4 dag żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Posiekany szczypiorek