Sałatka z fetą i papryką

Sałatka z fetą i papryką

Autor: najlepszewkuchni.pl

Najszybszym i najprostszym rodzajem przekąski jest sałatka. Tę z fetą i papryką możemy przygotować w bardzo krótkim czasie. Mimo prostych i znanych składników, ich połączenie pozytywnie nas zaskoczy.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Pierwszym krokiem będzie umycie i pokrojenie papryki oraz wyciągnięcie z niej środka. Kiedy papryka jest już gotowa, kroimy pomidory w ósemki, a cebulkę w piórka.

Krok 2
Ser feta kruszymy lub kroimy w kostkę.

Krok 3
Paprykę, pomidory i ser mieszamy z rukolą i cebulką. Sałatka gotowa jest do podania.

Składniki:

  • - 1 opakowanie rukoli
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 opakowanie sera feta
  • - 2 pomidory (czerwony i pomarańczowy)
  • - 1 czerwona cebula