Wyjątkowa sałatka, która świetnie smakuje i do tego pięknie wygląda. Jest w niej wszystko, co najlepsze - soczysty kurczak, słodkie brzoskwinie, kwaskowate maliny, słony twaróg i chrupiące orzechy!
Świetnie smakuje solo, ale można serwować ją także z podpieczoną bagietką.
Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad,
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy,
Fit
Bez glutenu
Krok 1
Kurczaka umyj, oczyść i dokładnie osusz. Posól i popieprz z obu stron. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Usmaż kurczaka, aż do zarumienienia. Przestudź i pokrój na plastry.
Krok 2
Brzoskwinie umyj, osusz i usuń z niej pestkę. Następnie pokrój ją na ćwiartki. Posmaruj każdą cząstkę owocu odrobiną oliwy z oliwek. Mocno rozgrzej patelnię grillową. Owoce smaż przez ok. 2 min z obu stron. Z grillowanych brzoskwiń usuń skórkę.
Krok 3
Przygotuj dressing. W słoiczku połącz oliwę, miód, ocet, pieprz i sól. Zakręć słoik i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Twaróg pokrój w kostkę i posól.
Krok 5
Na talerz wyłożyć mix sałat, filet z kurczaka, zgrillowaną brzoskwinię, maliny, twaróg i posiekane orzechy włoskie. Sałatkę polej dressingiem. Smacznego!