Danie: Sałatki,
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Przygotowanie:
Komosę przed gotowaniem wypłucz dokładnie w zimnej wodzie a następnie odsącz na gęstym sitku (ziarenka komosy są bardzo drobne). Następnie zalej komosę wodą w proporcji 2:1, zagotuj a gdy woda zacznie wrzeć zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut, wyłącz ogień, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 10 minut. W tym czasie komosa napęcznieje i wchłonie resztę wody. Odmierz 2 szklanki ugotowanej komosy. Pokrój czosnek i papryczkę chilli na cienkie plasterki. Szpinak opłucz i wysusz. Na dużą patelnię wlej 2 łyżki oleju, wrzuć czosnek i papryczkę chilli i podgrzej. Gdy patelnia się nagrzeje, połóż filety z łososia, przesmaż z obu stron, wlej sos ostrygowy i wszystko razem chwilę podgrzewaj. Dodaj komosę, całość wymieszaj i smaż przez około minutę. Dodaj szpinak i wszystko wymieszaj, a następnie odstaw z ognia.Podawaj od razu.Smacznego!