Sałatka z tortellini, pieczonym kurczakiem i koperkiem

Sałatka z tortellini, pieczonym kurczakiem i koperkiem

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Pierożki tortellini wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować je al dente. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia, a następnie przełożyć do dużej miski.

Krok 2
Pieczoną pierś z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do tortellini.

Krok 3
Dodać pomidora pokrojonego w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki.

Krok 4
Kukurydzę odsączyć z zalewy, koperek wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników. Wymieszać.

Krok 5
Przygotować sos z oliwy oraz sosu sałatkowego. Połączyć go z sałatką. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem.

Składniki:

  • 250 g tortellini
  • 1 pomidor
  • 1 garść oliwek
  • 150-200 g piersi z kurczaka pieczonej
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opak. sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
  • 2-3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • Pieprz