Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten,
Krok 1
W rondlu rozpuścić masło, podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek przez około 2 minuty. Zalać gorącą wodą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
Mięso oczyścić i pokroić na cienkie kawałki.
Krok 3
Dodać mięso do wywaru, doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 30 minut.
Krok 4
W trackie gotowania pilnować, aby mięso nie przywarło do dna naczynia.
Krok 5
Dodać oczyszczoną i pokrojoną drobno marchewkę, groszek i gotować aż do miękkości mięsa ( około 40 minut).
Krok 6
Do szklanki odlać trochę sosu, wymieszać dokładnie z mąką po czym dolać do reszty sosu, zagotować i podawać.