Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Krok 1
Maliny zmiksować z 1 łyżką cukru i przetrzeć przez sito.
Krok 2
Oddzielnie zmiksować i przetrzeć przez sito jeżyny z łyżką cukru.
Krok 3
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
Krok 4
Każdą galaretkę z 1 płaską łyżeczką żelatyny oddzielnie rozpuścić w 150 ml wrzącej wody.
Krok 5
Ser zmiksować ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Podzielić na trzy części.
Krok 6
Do jednej części sera dodać przecier z malin i płynną galaretkę malinową, dosłodzić cukrem pudrem, zmiksować, wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki do stężenia.
Krok 7
Drugą część sera zmiksować z galaretką agrestową, wylać na stężony ser malinowy, odłożyć do lodówki.
Krok 8
Płynną galaretkę z owoców leśnych wymieszać z jeżynami ( odłożyć 2 łyżki). Resztę zmiksować z trzecią warstwą sera, dosłodzić, wylać na agrestową warstwę. Gdy ostatnia warstwa zacznie lekko tężeć, z odłożonego musu zrobić kilka kropek i wykałaczką zrobić dowolne wzorki. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.