Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Krok 1 warstwa ze śmietanką
Śmietanka ma być dobrze schłodzona,ubijamy ją przez chwilę dajemy cukier puder ubijamy potem po woli serek i ubijamy do sztywności.
Krok 2 warstwa z twarogiem
Twaróg rozgniatamy widelcem,galaretki rozpuszczamy każdą w jednej szklance i odstawiamy do ostygnięcia potem miksujemy z twarogiem.
Krok 3 mus jagodowy
Gotujemy jagody z pół godzinki aż się trochę rozgotują potem dajemy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 4 Układamy warstwami
Dajemy herbatniki,masę ze śmietanką wstawiamy do lodówki żeby się ścięło potem mus jagodowy i do lodówki następnie masa twarogowa i do lodówki. Ja jeszcze zrobiłam dekoracje z jagód,porzeczki czerwone i arbuza oraz galaretką bezbarwną.