Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor: Barbara Kulesza

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1 warstwa ze śmietanką
Śmietanka ma być dobrze schłodzona,ubijamy ją przez chwilę dajemy cukier puder ubijamy potem po woli serek i ubijamy do sztywności.

Krok 2 warstwa z twarogiem
Twaróg rozgniatamy widelcem,galaretki rozpuszczamy każdą w jednej szklance i odstawiamy do ostygnięcia potem miksujemy z twarogiem.

Krok 3 mus jagodowy
Gotujemy jagody z pół godzinki aż się trochę rozgotują potem dajemy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 4 Układamy warstwami
Dajemy herbatniki,masę ze śmietanką wstawiamy do lodówki żeby się ścięło potem mus jagodowy i do lodówki następnie masa twarogowa i do lodówki. Ja jeszcze zrobiłam dekoracje z jagód,porzeczki czerwone i arbuza oraz galaretką bezbarwną.

Warstwa ze śmietanką

  • 250 ml śmietanki łaciatej 30%,
  • 250 g serka mascarpone Mlekpol ,
  • 1/2 szklanki pudru,
  • herbatniki kakaowe

Masa twarogowa

  • 200 g twarogu Mlekpol,
  • 2 galaretki według swojego uznania

Mus jagodowy

  • 1 kg jagód,
  • 2 galaretki owoce leśne